Gyomorprobléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

39 éves nő vagyok. Pajzsmirigy műtétem volt két éve. Most pajzsmirigy alul-termelődésem van és letroxot szedek. Nem tudom, hogy van-e köze a következő problémámnak ehhez, de azért leírom.
Azt mondják, hogy minden mindennel összefügg.
Fél éve fáj a torkom. Már azt kiderítették, hogy refluxtól. Január óta már kétszer szedtem antibiotikumot, mert helikobactert találtak nálam. Azt mondták, hogy a helicobakterre rezisztensek az antibiotikumok. A savamra már többféle gyógyszert kaptam. Pantacid, emozul, zantac, nexium. Most rabyprexet, quamatelt és 3-szor 1/4 seduuxent.
Nem használ semmit. Néha fáj is a gyomrom. Kávé ivás után, reggel ha éhes vagyok vagy van amikor evés után is. Ijesztgetnek már a műtéttel, hogy a gyomrom nem zár rendesen. A gégészeten nem találtak semmit és mondták, hogy tipikusan refluxtól vannak a tüneteim. Éjjel jobban fáj mint nappal. Meg van emelve a párnám éjszakára. Néha iszok kávét. Nem iszok szénsavasat és az étkezésre is próbálok odafigyelni. Nem érzem, hogy feljönne a sav, csak a torokfájás bosszantó.
Kérem adjon tanácsot, hogy hova forduljak.
Válaszát előre is köszönöm.
2011. 04. 01. | 22:11

Kedves Kérdező!
Megfelelő savcsökkentő terápia (pl. a 2×20 mg Rabyprex ilyen) mellett a savas panaszoknak legalább javulást kell mutatniuk (ha ez nincs meg, akkor erősen kétséges, hogy ez okozza-e a panaszokat). A helicobacter-fertőzés és a reflux oki kapcsolatát eddig nem sikerült igazolni. Azt, hogy panaszát a reflux okozza-e vagy sem, egy 24 órás nyelőcső-pH mérés segíthet eldönteni.

Orvosszakértő 2011. 04. 05. | 10:22
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close