Kiújuló torokfájást mi okozhat?

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm,
kb. 6 hete kezdődött torokfájásom. Akkor elmentem az ügyeletre, és megállapították, hogy tüszős mandulagyulladásom van. Akkor beszedtem a felírt gyógyszert (aktil duót), majd egy hétig rendben voltam. Ezután ismételten elkezdett nagyon fájni, egy hétig bírtam, és újra ott kötöttem ki. Megint írtak fel antibiotikumot (Xorimax), ezt is végig szedtem, ezúttal heveny mandulagyulladásom volt. Most megint eltelt két hét, és a nyelésnél a torkom megint nagyon fáj, és olyan érzés van a nyelvemben, mintha izomláz lenne benne. Lázam nincs, köhögni ritkán - inkább este - szoktam, de a nyirokcsomóm be van gyulladva. Az orvos azt mondta, hogy szépen visszahúzódott a mandulám, akkor miért szenvedek ennyit? Mi bajom lehet? Milyen gyógyszert javasolnak?
Ui.: Az ügyeletet nem heccből zaklatom csak a munkaidőm nem engedi, hogy a háziorvoshoz menjek, ráadásul másik városban dolgozom. A válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: ...
2010. 12. 02. | 01:52

Kedves Anett!
Nekem az a gyanúm a leírt panaszok alapján, hogy itt a háttérben valamilyen vírus van, és ezért újul ki az antibiotikumok ellenére a probléma. Mindenképpen jó volna egy vérvétel ennek alátámasztására vagy kizárására, és egy hétig tartósan nem szteroid gyulladásgátlót is jó lenne szedni (ha lehet diclofenac tartalmút).

Orvosszakértő 2010. 12. 07. | 08:12
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close