Makacs tüszős mandulagyulladás

Orvos válaszol rovat
Három héttel ezelött torokfájásom, majd tüszös mandulagyulladásom lett, de nagyon kevés tüszövel. Kezelés: Curam DUO 1000 mg, 2 doboz, Cifloxin 500 mg 1 doboz. A gyógyszerek melékhatásai: erős vizes hasmenés, levertség, gyomortáji fájdalom, bélgőrcs, és a bélflóra felborulása. A gyógyszerek nem mulasztották el a betegségem teljesen.

Jelenleg 2 db. gombostűnyi nagyságú tüsző van még. Az utolsó tablettát október 5-én szedtem be. A hasmenés szeptember 29-én kezdődött és még nem múlt el teljesen Mit tegyek? Menjek vissza az orvoshoz? Félek több antibiotikumot nem tudnék beszedni a mellékhatások miatt. A mai nopon is szedem a széntabletátt, Lacto Protect probiotikumot. Valamint a Béres cseppet is szedem.
2012. 10. 08. | 14:06

3 hét alatt a betegség jobbára elmúlik, legalábbis lázzal már nem jár, antibiotikumot nem igényel, amit már csak azért sem javasolok, mert a bélflórának is illene kis lehetőséget hagyni, hogy megerősödjék.

Türelem, méz, folyadék, esetleg orrcsepp. Béres cseppet pedig pár napig még hanyagolja, akut gyulladások a magas vasbeviteltől képesek elhúzódni.

Orvosszakértő 2012. 10. 09. | 15:51
close