Mandula gyulladás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

28 éves férfi vagyok, körülbelül 10 éve tapasztalható hogy a torkomból/mandulámról időnként, általában hetente fehéres-sárgás morzsalék, és bűzös szagú gombostűfejnyi-borsónyi golyócskák távoznak.
A mandulám nem fáj, egyéb problémám nincs.

Háziorvosnak, és üzemorvosnak már említettem, azt mondták ezzel nincs semmi baj, nem küldtek további kivizsgálásra, de mivel a probléma egyre gyakoribb, így szeretnék utána járni hogy mi ez, és hogyan kezelhető, ki kell-e venni a mandulákat? Az interneten található információk alapján én detritus-ra gyanakszom.

Soha nem beszélek be magamnak betegségeket, de mintha a bal oldalamról, szív felől is valami nem stimmelne, olyan fura érzés. Attól tartok hogy ez is a gyulladt mandula miatt lehet.

Most már sürgősen elmegyek szakrendelésre, de addig is nagyon megköszönöm ha egy táv-diagnózist, megoldási javaslatot tudnak adni.
Érdemes-e kardiológust is meglátogatni, vagy csak miután a mandula rendbe van rakva.

Üzemorvosom kb 2 hónapja csinált egy szív vizsgálatot, minden funkciót a legnagyobb rendben talált.

Érezhetem mégis a szív izmomat ?
(magasság 178 cm, testtömeg 82 kg)

2011. 04. 22. | 10:08

Kedves Kérdező!
Leírása alapján a jelenség valóban detritusnak tűnik. Ennek ellenére lehet más baja is, például krónikus mandulagyulladása. Ez mandulaműtétet jelentene. Ezt a küszöbön álló szakorvosi vizsgálat majd eldönti.
A szíve táján érzett “fura érzést” számos dolog okozhatja, tudomásom szerint a szívizomzat problémái EKG-val kimutathatóak, ezt az üzemorvos minden bizonnyal észrevette volna, ennek ellenére, mivel az EKG sem nem megterhelő, sem nem drága, ismételt vizsgálatra nyugodtan jelentkezzék a háziorvosánál, ha a panaszai romlását észleli. Kardiológiai vizsgálatra is a háziorvos beutalója szükséges.

Orvosszakértő 2011. 04. 24. | 10:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close