Mandulakő a mandulcsonkban

Orvos válaszol rovat
25 éves vagyok. 10 évesen kivették a mandulámat, előző héten beteg voltam, amire a háziorvosom bordaközi izomgyulladást állapított meg. Erre Apranax 550 mg filmtablettát írt fel napi 2x1, majd ha csökkent a fájdalom napi 2 x felet.

Mostanra rendbejöttem, abba is hagytam a szedését, de két napja elkezdett fájni a bal fülem majd megduzzadt a mandulám is. Édesanyám azt ajánlotta, hogy sós vízzel gargarizáljak, ezt meg is tettem de kb. egy órája valami levált a duzzanat helyéről. Nem nyeltem le, kiköptem a csapba és akkor láttam hogy ilyen szürkés nyálkás gömbszerűség. Tükörrel belenéztem a számba és egy heget látok a seb helyén, ahonnét leesett a gömb és fájdalmas a nyelés, kicsit vérzett is. Volt egy kis hőemelkedésem is. Lehetséges hogy visszanőtt a mandulám? Vagy hogy a gyógyszertől van? Esetleg menjek el orvoshoz? Vagy meggyógyul magától is?
2012. 10. 10. | 19:20

Az észlelt jelenség hátterében lehetséges mandulakő, ami a laterális garatkötegben is tud termelődni gyermekkori mandulaműtétek után, de mandulacsonkban is. Teendőt nem igényel, panaszainak kiújulása esetén szakorvosi vizsgálat föltétlenül javasolt.

Orvosszakértő 2012. 10. 12. | 20:38
close