Miért vagyok sokat beteg és lázas?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor nő/úr!
A következő problémám van, ehhez kérnék segítséget:
Sokat voltam lázas, beteg az elmúlt években; mindig úgy, hogy semmit nem csinálok, és egyszer csak betegen ébredek fel. Mint nemrégiben újra. Hat hete küzdök már a betegséggel. Kezdésnek Augm…in Duo-t kaptam, de két hét után sem javult semmit. Utána egy másik antibiotikumot kaptam, de az se szüntette meg a gennyes torok váladékozást. Ezután gégészetre mentem, és csináltak egy teljes vérvizsgálatot, meg torokváladék tenyésztést, és megállapították, hogy még mindig van baktérium a torkomban, a váladékban. Erre a baktériumra kaptam egy harmadik - kifejezetten erre való antibiotikumot (Dalacin 300mg), de 5 napos szedés + 10 nap pihenő után most ugyanott tartok, mint hetekkel ezelőtt. Lázam nincs, már meggyógyultam, de a torkomban lévő zöldes váladékozás, gennyes felköhögés nem szűnt meg. Minden reggel gyengén, fáradtan, kicsit lázasan ébredek. Az egész napos köpködés, torokköszörülés után estére javul valamit a helyzet. Aztán kezdődik a nap előröl. Már nincs ötletem. Mit csináljak ezek után?
Valamint ha mandulaműtétet javasol, akkor hallottam lézeres megoldásól is. Erről Önnek mi a véleménye? Használható? Magyarországon csinálnak ilyet?
Válaszát nagyon várom.
Köszönettel: ...
2010. 11. 24. | 17:48

Kedves Kérdező!
A végével kezdeném: a lézeres mandulaműtét létezik ugyan, de azt hiszem Magyarországon teljes mandulaeltávolításhoz sehol sem csinálják. Ennek az az oka, hogy semmivel sem jobb/veszélytelenebb/fájdalommentesebb, mint a „hagyományos” módszer.
Ami a betegségét illeti, nekem nagyon mononucleosisnak tűnik a leírása alapján a betegsége, vagy legalábbis mononucleosis szindróma-szerű. Emiatt lehet az, hogy nem hat az antibiotikum, mivel az egy vírus, arra pedig az antibiotikum nem hat. Jó lenne tudni, hogy a vérképe mit mutatott, mivel abból eldőlhet sok minden.

Orvosszakértő 2010. 11. 30. | 10:30
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close