Orvos válaszol

2 havonta begyullad a mandulánk2012. 09. 25. | 11:52

Kedves Kérdező! A kellemetlen „túró” szövettörmelék. Ez önmagában nem káros. Vannak érzékeny egyének, ebben igaza lehet a doktornak, bár jobbára garatgyulladás, pharyngitis szokott lenni. Gyakori mandulagyulladások adekvát terápiája a mandulaműtét.

Torokgyulladás, fülfájás2012. 09. 20. | 19:27

Kedves Kérdező! Minden kritikai megjegyzése ellenére még az is lehet, hogy valóban mandulagyulladása van. Én tovább szedném az antibiotikumot, de ha ennyire fáj, valamint a füle is panaszos (lehet csak

A mandulától?2012. 09. 20. | 19:03

Kedves Kérdező! Manduláit eltávolították, ha attól lett volna, akkor meg kellett volna oldódnia. Sajnos nekem is pszichés ügynek tűnik első hallásra. Esetleg homeopata orvos?

Torokfájás, bal oldali gyulladás2012. 09. 20. | 18:52

Kedves Kérdező! Lehetséges, hogy egy fertőzés miatt egyoldali a probléma, de akár fülgyulladás is sugározhat oda, ha azóta is panaszos, keressen fel fül-orr-gégészt. Addig is bő folyadék, torokfertőtlenítő.

Bölcsességfog és mandulagyulladás2012. 09. 20. | 18:22

Kedves Kérdező! Lehet kapcsolat, de nem törvényszerű. Akár ugyanaz a baktérium is tudja mindkét betegséget okozni.

Gócos mandula okozhatja?2012. 09. 14. | 11:24

Kedves Kérdező! Ha más betegséget nem találnak a háttérben, akkor a krónikus mandulagyulladás kerülhet gyanúba. De sajnos csak a műtét után derül ki, hogy ez volt-e az ok, de ha

Bal oldali nyaki nyirokcsomó duzzanat2012. 09. 10. | 18:32

Kedves Kérdező! Tumort a laboreredmények nem mutatnak ki. 33 évesen azonban nem jellemző betegség a szájüregi rák. Ha a gégész megvizsgálta, és sem a szájüreget, sem a nyirokcsomót nem találta

Mandula okozta hőemelkedés2012. 09. 09. | 20:19

Kedves Szülő! Ha ennyi panasza van, akkor mihamarabb váljanak meg a manduláktól. Ez már 18 hónapos korban lehetséges. Ha egyéb okot kizártak, akkor sem biztos, hogy más nem állhat a

Nem hatott az érzéstelenítő2012. 09. 09. | 14:32

Kedves Kérdező! Az érzéstelenítő oldat hatékonysága valóban csökken, de csak a gyulladt területen. Tehát, ha a fog is gyulladásban volt, akkor lehetséges, hogy kellemetlenebb a beavatkozás. Kisfia valószínűleg alsó vezetéses

Mandulagyulladása van a lányomnak2012. 08. 27. | 10:19

Kedves Kérdező! Ha 2 láztalan napig adott antibiotikumot, akkor további teendő nincs (esetleg vizeletvizsgálat most és 1 hónap múlva). Ha gyakori a mandulagyuladás, akkor a mandulákat ki kell venni. Egyebekben

close