Rossz lehelet, orrsövényműtét?

Orvos válaszol rovat
A rossz lehelet okai című cikket olvasva jöttem rá, hogy nekem éppen ilyesfajta problémám lehet.
Régóta érzem úgy hogy szájszagom van, és mellette azt is hogy a torkomban rossz ízű lerakódás van, ill. csorog valamilyen váladék a torkomra.

Voltam fogorvosnál, aki szerint nagyon jó a szájhigiéniám, igaz van 1-2 fog, amit meg kellene csinálni, és persze meg is fogom csináltatni, de szerinte ez nem okozhatja a panaszaimat. Voltam füll-orr-gégésznél, aki röntgenfelvételt készített, és azt mondta, hogy arcüreg gyulladásom is van, majd kitisztitotta azt, és felírt antibiotikumot és egy orrcseppet.

Aznap amikor kitisztitotta az arcüreget, éreztem hogy a csorgás megszünt, és nem érzem a rossz ízt a torokban. De ez csak 1-2 napig tartott, majd újra elkezdődött. 2 hét után visszamentem kontrollra és újra röntgen, amire azt mondta, hogy már minden rendben az arcüregben, annak ellenére hogy a panasz megint fenállt. Orrsövény, ill mandula műtétet javasolt. Ön szerint is ez lenne a megoldás? Összefügghet a mandulámmal ill. az orrsövényferdüléssel a rossz lehelet? Ha igen, nincs gyógyszeres kezelés a problémámra?
2012. 10. 11. | 19:39

Valószínűleg valóban az orrlégzés nehezítettsége a fő gond, minden egyéb ennek következménye. Én néhány hétig konzervatív terápiával próbálkoznék (pl. NeilMed SinuRinse orrirrigálás), esetleg allergiavizsgálattal (illetve pozitiv eredmény esetén terápiával), ezek hatástalansága esetén valóban orrsövényműtét a következő lehetséges lépés.

Orvosszakértő 2012. 10. 12. | 20:45
close