Torokfájás hónapok óta

Orvos válaszol rovat
Tavalyi év kb. november környékén éreztem, hogy fáj a torkom, pontosabban a jobb oldalon lévő mandula csonkom. Azt mondták, hogy visszanőtt egy picit, mivel már egyszer kivették a mandulámat. Elmentem egy fül-orr gégészhez aki megvizsgált és azt mondta, hogy negatív, csak száraz a torkom.

Ez nem nyugtatott meg és tovább mentem egy másik helyre ott is azt mondták, hogy negatív, de lehet, hogy sav okozza. Ezt sem annyira értettem, mert én úgy tudtam, hogy ha sok a savam akkor azt éreznem kellene a nyelőcsövemben.

Később elmentem egy harmadik fül-orr gégészhez , mivel már több hónapja fenn állt ez a torok fájás és ő azt mondta, hogy újra ki kell venni, mert gócos. Majd a körzeti orvos elküldött egy torokváladék mintát bevizsgálásra, mert kérdeztem tőle, hogy akkor mitévő legyek. Ez az eredmény negatív lett. Nem tudom, hogy mit csináljak, mert ez a torokfájás immáron 1 éve megvan és több helyről más-mást mondtak. Jó lenne tudni, hogy egy műtét megoldaná ha tényleg a problémát, vagy pedig egyáltalán nem kellene műteni?
2012. 10. 10. | 20:20

Leírásai alapján nem tudok véleményt mondani. A gócot a negatív bakteriológia nem zárja ki, savat nem kell éreznie, száraz torok (orrlégzési gond) szintén okozhatja ezt. Keressen olyan gégészt, akiben megbízik, mivel csak úgy remélhető, hogy konzekvensen követve a bizalmába fogadott orvos tanácsát, javulás következik be.

Orvosszakértő 2012. 10. 12. | 20:41
close