Torokgyulladás, fülfájás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A problémám 2 nappal ezelőtt reggel egy „könnyű” torokfájással kezdődött, aztán délutánra 38fokos lázzal és iszonyú fejfájással folytatódott. Algopyrint vettem be, illetve Mebucain a torokfájásra. Másnap reggelre viszont már 39 fokos lett a lázam a torkom állapota pedig rosszabbodott. Délután felkerestem egy fül-orr gégészt. A betegvizsgálat maximum 2 percig tarthatott (gyógyszerkiadással és aláírással együtt), ami abból állt, hogy megkérdezte, hogy van e még mandulám (igen volt a válaszom) közölte, hogy akkor ez mandulagyulladás lesz, majd megnézte torkomat. Panaszkodtam jobb fülfájdalomra is. Reakció: egyik ujját a fülem tövéhez tette (semmi nyomkodás, fáj-e stb) semmi válasz. Kaptam antibiotikumot (Augm…int) és bele is fért 2 percbe. A mandulámon ma reggelre fehér pöttyök jelentek meg, a fülem egyre jobban fáj és 2 napja szinte semmit nem ettem. A láz viszont hőemelkedésre csökkent. Szörnyen fáj a torkom ha nyelek, így az ivás is sírva történik (mondanom sem kell, hogy nem is iszom meg a napi 3 liter folyadékot, de még 1 litert sem)
Hogyan szüntethetném/csökkenthetném a fájdalmat? A fülfájás jelenthet valamit? Mit javasol? Szedjem az antibiotikumot és várjak, hátha elmúlik?
2012. 05. 15. | 16:51

Kedves Kérdező!
Minden kritikai megjegyzése ellenére még az is lehet, hogy valóban mandulagyulladása van. Én tovább szedném az antibiotikumot, de ha ennyire fáj, valamint a füle is panaszos (lehet csak kisugárzó fájdalom is), akkor keressen olyan gégészt, akiben megbízik, és vizsgáltassa meg magát ismét.
Az eddigi gyógyszerei mellé mindenképp javasolt fájdalomcsillapító, és az ivás erőltetése.

Orvosszakértő 2012. 05. 16. | 12:16
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close