Torokszorító érzés

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
A problémám az volna, hogy kb 2 hónapja favágás után (por) másnap enyhe szorító érzést éreztem a torkomban. Ez azóta is megvan. A háziorvos irt fel Augm…in Duo 825-öst, amit végigszedtem, de semmi javulás nem volt.
Voltam laborba a húgysav kicsit magasabb volt, amúgy minden tökéletes. Mellkas röntgen, orr mell.üreg röntgen, pajzsmirigy uh., tsh, negatív. 2 Gégésznél is voltam, ott is minden rendben.(szerintük).
Ismét vissza a Háziorvoshoz, aki Aktil duo 825-öst, torokfertőtlenítőt adott, amit megint végigszedtem, de semmi változás.
A mandulákon kis gennyes pöttyök, illetve mögötte gennyes hólyag szerű látható.
Évek óta 37-37.5 közti hőemelkedésem van mindig. Régen sokat voltam beteg a manduláim miatt. Valamilyen tanácsot vagy segítséget szeretnék kérni, hogy hová mehetnék ezekkel a problémákkal, ahol hozzáértő orvos tudna segíteni?
2011. 12. 10. | 08:19

Kedves Úr!
A leírása alapján elég nehezen behatárolható a panaszai hátterében álló betegség. Talán torokváladék bakteriológiai tenyésztése kizárja a bakteriális fertőzést. Leginkább fertőtlenítő hatású garatöblögető jön szóba.
A manduláján látható elváltozás lehet akár ártalmatlan detritus (mandulakő) is.
Ha semmi sem segít, akkor az orrlégzés nehezítettsége miatti kiszáradt nyálkahártya lehet még gond. Ezen pl. orröblítővel segíthet.

Orvosszakértő 2011. 12. 12. | 22:09
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close