Vírus

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

2 héttel ezelőtt hirtelen hidegrázás napközben,este már 38,5 láz és a következő napokban 6-8 herpesz jelent meg a számon valamint 2-3 afta a szájüregemben.2 nappal később nagyon kezdett fájni a torkom, először bal, aztán a közepén és a végén jobb oldalt.A láz elmúlt,de megmaradt napokon keresztül a hőemelkedés. Orvost megkerestem aki mondta már a végén tartok egy erőszakos vírusnak.Nem kaptam antibiotikumot, csak herpeszre való gyógyszert. Múlt pénteken éjjel azt hittem megfulladok,mintha idegen test lett volna a torkomban középen,felköhögtem és valami féle varr jött ki,utána 2napig az orromon is ugyanaz. Orvos azt mondta nem volt szerinte herpesz a torkomban és az orromban,de akkor mi volt ez?
Azóta elmúlt a láz-hőemelkedés,de csak azért mert önhatalmúlag szedtem egy Karitin Forte nevű török biofarmos gyógyszert,mely még régebbről megmaradt és még jó volt.Tegnap abba hagytam és ma délutánra megint kezdett fájni a torkom középen.Mit tegyek,kihez forduljak,mi lehet a bajom,nem vagyok egy beteges típus,de hullámokban nagyon gyengének érzem magam,orvosom szabin van.
2011. 06. 02. | 23:25

Kedves Kérdező!
A felköhögött, illetve orrán át távozott pörk valóban herpeses elváltozás leszáradt pörkje lehetett. Az említett gyógyszer magyar gyógyszertári forgalomban ilyen néven nincs, jó lenne tudni a hatóanyag nevét is. Fentiekből nem derül ki, hogy ez antibiotikum-e és a megfelelő időtartamig és adagolásban szedte-e a gyógyszert, vagy csak néhány szemet. Amennyiben nem a teljes kúrát szedte, elképzelhető, hogy az esetleges bakteriális fertőzése nem múlt el maradéktalanul. Ha a szabályos kúrát szedte végig és visszatért a láz, érdemes lenne torokváladék tenyésztést csináltatni. Javaslom ha panasza még fennáll, keresse fel a háziorvosa helyettesét vagy fül-orr-gégész szakorvost.

Orvosszakértő 2011. 06. 04. | 17:27
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close