Visszatérő mandulagyulladások

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kb. 4 éve küzdök torok problémákkal. Eleinte tüszős mandulagyulladásom volt többször, de gyógyszeres kezeléssel hamar elmúlt. Lázas nem szoktam lenni, nem is köhögök ilyenkor, nem vagyok különösebben rosszul.
Évente többször előfordul mostanában valamilyen panasz, de nem köhögök, nem vagyok lázas, inkább csak szúró, szösz szerű érzés van a torkomban. Az állkapcsom alatt kicsit megduzzad, nyomásra fáj.
Mostanában többször volt torokgyulladásom, piros, duzzadt torok, mandula, kényelmetlen nyelés, de más tünetem nem volt. Minden esetben elmentem orvoshoz, kaptam antibiotikumot, pár nap-egy hét alatt elmúltak a tünetek.
Most is piros, duzzadt a mandulám, szösz szerű érzéssel a torkomban, ami köhögésre ingerelne, de igazából nem köhögök.
Másfél éve szültem, a terhesség alatt is volt torok gyulladásom - szedtem antibiotikumot - és közvetlen a szülés után is. Befolyásolhatta ez azt hogy a kisfiam 5 héttel a kiírt időpont előtt született? Szeretnénk kistestvért neki. Veszélyes a magzatra, terhességre a torok-mandulagyulladás? Hogyan tudnám megelőzni a torokgyulladást? A mandulámat nem szeretném kivetetni.
2011. 09. 14. | 09:51

Kedves Kérdező!

Javaslom keressen fel egy fül-orr-gégész szakorvost! A folyamatosan visszatérő mandulagyulladás az Ön szervezetében gócként szerepelhet, kivételét feltétlen mérlegelni kell, ezzel előzheti meg a mandulagyulladást. A “szösz-szerű” érzés a gyulladással van összefüggésben, a nyak alatti csomó, pedig nyirokcsomó.

Orvosszakértő 2011. 09. 14. | 22:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close