Elhúzódó betegség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Szeretnék pontosan leírni mindent, így hosszú levelem lesz!
Kislányom májusban lesz 3 éves, 2010. szeptembertől járunk bölcsibe, sokat vagyunk sajnos otthon.
02.24-n kezdett tüsszögni, 02.26. délutánra levert lett. Hétfőn, kedden otthon tartottam (pici orrfolyás). 03.01-n mentem igazolásért, az orvosunk otthon tartotta, mondta, hogy menjünk vissza csütörtökön. Előzőleg ugyanennyi tünettel küldött bölcsibe. Kedden tiszta volt a torka, csütörtökön nagyon megnézte a tokát, de kiadta az igazolást, hogy hétfőtől mehetünk. 03.07-n (hétfő) hajnalban lázasan kelt, vírusos torokgyulladás. Csütörtökön fülfájással kelt, pénteken fül-orr-gégészet: fülében savó-még nem kellett antibiotikum, torka szép. 03.16-n mentünk igazolásért, kiderült, hogy újra vírusos torokgyulladása van. 03.21-től kezdhettük a bölcsit.
Azóta is folyamatosan hurutosan köhög (5. hete). Kap köptetőt, orrcseppet. Pénteken 1 napig nem szívtam az orrát -nem jön több mint egy orrfújás-, rögtön visszaesett a hét eleji állapotba. Ma már megint nagyon köhögött, arca ilyenkor fájdalmasan eltorzul, panaszkodik a torkára. Eddig tüneti kezelést kapott. Kérem véleményüket, köszönettel: ...
2011. 03. 30. | 12:17

Kedves Kérdező!
Elhúzódó betegség kapcsán javasolt gyermekgyógyász szakorvos felkeresése, valamint laborvizsgálat, szükség esetén képalkotók (röntgen) készítése indokolt! A leletek birtokában pedig megfelelő gyógyszeres kezelésre van lehetőség!

Orvosszakértő 2011. 04. 03. | 22:17
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close