Mandulagyulladás 5 hete

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!

Gyermekemet a kórház gégészetén kezelték 5 hete, mert be van gyulladva a mandulája, és teljesen elment a hangja. Heti 2x ment ellenőrzésre, antibiotikumokat kapott. Nem gyógyult semmit sem, elvittem magánorvoshoz, kiderült, nem vették észre, hogy tüszős mandulagyulladása van. Most kap injekciós kezeléseket, gyógyszereket.
Normális dolog, hogy 5 hete egyáltalán nincs hangja?
2011. 03. 19. | 09:49

Kedves Kérdező!
Tekintettel arra, hogy a tüszős mandulagyulladás 5-15 napos lefolyású, magas lázzal járó állapot, nem valószínű, hogy 5 hete folyamatosan ilyen betegsége lenne a gyermekének (vagyis, hogy nem vették volna észre a kórházban). Az antibiotikumok között alig van különbség aszerint, hogy szájon át vagy injekciós formában alkalmazzák (föltéve, hogy ugyanaz a készítmény). A rekedtség általában vírusos eredetű hangszalaggyulladás, ritkán, de lehetséges, hogy hosszasan fönnáll, különösen, ha nem sikerült a beszédtilalmat betartani, így a hangszalag nem volt nyugalomba helyezve.
Sajnos a tények pontosabb ismerete és a beteg vizsgálata nélkül sokkal többet az Önök esetéről jelenleg nem áll módomban megállapítani. Kövessék választott orvosuk tanácsait, bízva a gyógyulásban.

Orvosszakértő 2011. 03. 21. | 22:09
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close