Bal oldali nyaki nyirokcsomó duzzanat

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!
A problémám másfél hónapja kezdődtek. A torkom fájt esze veszettül, majd a bal oldali nyaki nyirokcsomóm duzzadt be. A háziorvos antibiotikumot (fromilid) írt fel. Beszedtem, de pár nap múlva újra kezdődtek a tünetek, a nyelés is nehezemre esett. Megint egy doboz Fromilidet beszedtem (háziorvos javaslatára). Közben zsibbadt a bal lábam, karom. Miután igaz jóval enyhültek a tünetek-de a bal oldali szájnyálkahártyám is begyulladt, elküldtek laborra. Ezek az adatok tértek el:
fehérvérsejt 13,2
RDW 15,1
Neutrofil 74,5
Limfocita 18,3
Tüdőröntgen negatív lett. Közben elmentem fogorvoshoz is, panoráma röntgen-góckeresés miatt, de semmi elváltozást nem találtak.
A vérvétel alapján a körzetim vírusfertőzést mondott, nyugodjak meg, majd elmúlik magától.
Közben két csalánkiütésen vagyok közben túl, állítólag a vírusfertőzés miatt.
Persze azért el mentem fül orr gégészetre is, ahol azt a választ kaptam, hogy az se biztos hogy nyirokcsomó, mert nagyon pulzál. Nyaki uh-t javasolt, amire június közepére kaptam időpontot.
A háziorvosom már totál ostobának néz, mert annyira idegesít az egész, mi lehet a bajom?
Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat a bal oldalon, néha ég a bal térdem, ill. a lábam (nem tudom van e összefüggés?), ill a bal oldali ízlelőbimbóim a nyelvem hátsó részén beduzzadtak, ami eléggé zavaró,de nem fájdalmas.,ill viszket sokszor a szájpadlásom.Illetve be is náthásodtam,zöld váladék jött az orromból, csúnya köhögéssel. A fülem is nyilallgat folyamatosan-bal oldali.
Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez az egész normális e, hogy nem múlik a nyirokcsomó? Itt a neten már tumorokat, rosszindulatút olvasok, vagy szájrákot. Teljesen kitör a frász-bocsánat, hogy ezt írom.
Keressek fel másik szakembert? A laboreredmények kimutatnák ha nagyobb baj lenne? Úgy érzem nem vesznek komolyan sehol sem. Lázam egyébként nincs. 33 éves vagyok.
2012. 05. 09. | 20:30

Kedves Kérdező!
Tumort a laboreredmények nem mutatnak ki. 33 évesen azonban nem jellemző betegség a szájüregi rák. Ha a gégész megvizsgálta, és sem a szájüreget, sem a nyirokcsomót nem találta gyanúsnak, akkor aggodalomra nincs oka. A nyirokcsomók gyorsan megnagyobbodnak, és lassan válnak ismét kisebbé, ez jellemző, emiatt aggódni fölösleges.
Ez a történet szerintem egy vírusinfekcióval indult (amiatt volt a nyirokcsomó, a bőrtünet, a fájdalom, esetleg az ízületi panaszok is), majd lett egy bakteriális szinuszitisze, ami orrcseppre kiválóan szűnik.
Nyilván a tumorfóbia nem használ, sőt ront a szubjektív érzéseken, fájdalmon.
Szerintem a júniusi UH igazolja majd a nyirokcsomó normál szerkezetét, talán kisebb is lesz a duzzanata. Közben nyár lett, talán a légúti tünetei, fertőzéses baja szinte spontán is elmúlik.
De ha ezek után is nagyon aggódik, akkor forduljon olyan gégészhez, akiben megbízik.

Orvosszakértő 2012. 05. 10. | 10:53
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close