Mandula

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

1 hete voltam dokinál mert fájt a torkom, de előtte már irt zinat 500-at, és ennek ellenére is kijött egy tüszős mandulagyulladás. Most irt sumamed 250-et, meg torok öblítőt, de mintha már múlna. Maga szerint elfog múlni, vagy kiveszik? Tiszta genny az egész, de annyira már nem fáj és, hogy egyek pirítóst mert, hogy az lekaparja a gennyet, lepedéket. A válaszát előre is köszönöm.
2011. 01. 19. | 17:16

Kedves Kérdező!

Javaslom a fül-orr-gégészeti vizsgálatot. Ha krónikus mandulagyulladás van, a műtét szükséges, mert a megváltozott szerkezetű mandulába az antibiotikumok nem tudnak kellő hatást kifejteni.

Orvosszakértő 2011. 01. 20. | 10:15
Hozzászólások 1
Kónya Bence 2011. 04. 28. | 19:58
Tisztelt Doktor,

Ez évben harmadszorra [harmadik tegnap alakult ki] van mandulagyulladásom, eddig is voltak problémák a torkommal, évente kettő-háromszor begyulladt, de hamar el is múlt. Első mandulagyulladásom az évben hamar lement, viszont a második nemrég, kettő napja múlt el, legalábbis egyáltalán nem fáj a nyelésnél, kezdett visszahúzódni a duzzanat is. Tegnap újra kialakult, fokozatosan éreztem, hogy rosszabbodik, most már ingerlékeny a nyelésnél. Minden gyulladásnál megnagyobbodott az egyik nyirokcsomóm is, mindig a bal oldali mandulám gyulladt be. A háziorvosom egyszer már felírt egy antibiotikumot, de nem sok hasznát vettem, viszont a házi praktikák mint a kamillateás galgalizálás, hagymás saláta fogyasztása, és egyebek mindig segítettek a helyzeten. Kérdésem lenne, hogy forduljak szakorvoshoz, vettessem ki, vagy várjam meg míg ez a betegség is lezajlik? Mindig volt kiváltó ok, érzékenyebbnek érzem magam az olyan dolgokra mint a cigaretta, először pont azután jött ki. Tegnap fagylaltot ettünk, és lám mára ez a helyzet. Mi a teendő? Köszönöm előre is a válaszát.
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close