Címke: izom

A nyelészavarok differenciál diagnosztikája

A nyelészavarok differenciál diagnosztikája A nyelészavarok számos szervi probléma tünetei lehetnek, de akár pszichés oka is lehet háttérben. Sok esetben ...

A felső légúti fertőzések kezelése

A felső légúti fertőzések igen gyakran fordulnak elő mind a felnőttek, mind a gyermekek körében. Jelentős hányadukat légúti megbetegedéseket eredményező ...

Láz javulás nélkül

Tisztelt Orvos! Csütörtök éjfél óta, lázas vagyok, 38,5 nehezen sikerül levinni 37,2-re. Szédülök, fáj a hátam és a csípőm, nagyon nehezen tudok nyelni. A kezelőorvosom szerint tüszős mandula gyulladásom van. Augm…in duo-t (napi 2) írt fel. Pénteken voltam nála injekciót is kaptam. Azóta is ugyanúgy lázas vagyok, ugyanúgy fáj a torkom és a hátam. Semmilyen javulást nem tapasztaltam. Ön szerint mit tegyek?

Nem csillapodó mandulagyulladás

Lassan 4 hete mandulagyulladásom van. Először lázas voltam (39 fok), nagyon gyengének éreztem magam. Kaptam rá Aktil Duo-t, C-Vitamint, Cataflamot, ha nagyon nagyon fáj és torokfertőtlenítőt. Ez kb. arra volt elég, hogy 3-4 napig tünetmentes legyek, majd újra visszatért. Elmentem hát az orvoshoz, aki felírt CEDAX antibiotikumot. Ezt 5 napig szedtem, mert 5db-os, 1x1 naponta. Újra tünetmentes lettem 4-5 napig, majd újra visszatért. Most csak a bal oldalon fáj, de kegyetlenül, enni alig bírok bármit is, de jóformán inni is. Voltunk fül-orr-gégészeten, kaptam kereken 1 hónappal későbbi időpontot műtétre. Addig pedig, valami allergia elleni gyógyszert (pedig nem tudnék róla hogy allergiás lennék) és Avelox 400 mg antibiotikumot. Na most ott tartok, hogy kiváltottam ezeket is (már kb. 15 ezer ft-nál tartok, de az állapotom ugyanolyan rossz), de az antibiotikumot nem merem bevenni "rossz híre miatt". Tudniillik bele is lehet halni. A Cataflamot szedem talán 1 hete folyamatosan, és úgy veszem észre mintha viszketne a bőröm alatt az összes ujjam, és tenyerem. Valószínű a Cataflam mellékhatása. A hajam 3-4 hónapja rohamosan hullani, ill. ritkulni kezdett, lassan kopasz vagyok a fejem egész területén, holott eddig nagyon dús hajam volt. Ez miatt is aggódom, az miatt is, hogy mi lesz ha beveszem a gyógyszert (mert csak rosszat hallottam és olvastam róla) és egyben azért is, hogy a műtét, hogy fog sikerülni, megéri -e, és addig hogyan bírom ki a most már állandóvá vált nyelési fájdalmat, nem lesz-e következménye hogy még mindig megvannak a manduláim, tehát nem húzódik- e rá a szívemre, vagy ízületekre, és, hogy ez milyen hatással lesz a munkahelyi teljesítményemre. Tudom, sok a kérdés, de reménykedem, hogy Ön elolvassa mindet, és tud rájuk választ adni! Nagyon el vagyok keseredve, nem gondoltam volna sosem, hogy a manduláim ennyire ki fognak készíteni. 4 hét alatt fogytam kb. 5 kg-ot. Szinte nem is ettem semmit, csak amikor tünetmentes voltam, de akkor sem igazán kívántam az ételt. És így végül, de nem utolsósorban egy kérdés, hogy mennyi a valószínűsége, hogy "rosszul sül el a műtét", vagy esetleg egyéb igen komoly szövődmény alakul ki, ez alatt az 1 hónap alatt amíg nem szabadulok meg tőlük. Válaszát a legnagyobb tisztelettel várom, és köszönöm, hogy elolvasta, időt fordított rám!

A mandulagyulladás szövődményei

A mandulák a nyirokrendszer részeiként szerepet játszanak a kórokozók elleni védekezésben. A mandulagyulladás meglehetősen gyakori betegség és sok esetben a ...

Garat körüli tályog

A garat körüli tályog a torok hátsó szöveteiben lévő gennygyülem. Az általában kisgyermekeknél előforduló betegség, a légutak elzáródása miatt, potenciálisan ...

Mandula gyulladás

Tisztelt Doktor! 28 éves férfi vagyok, körülbelül 10 éve tapasztalható hogy a torkomból/mandulámról időnként, általában hetente fehéres-sárgás morzsalék, és bűzös szagú gombostűfejnyi-borsónyi golyócskák távoznak. A mandulám nem fáj, egyéb problémám nincs. Háziorvosnak, és üzemorvosnak már említettem, azt mondták ezzel nincs semmi baj, nem küldtek további kivizsgálásra, de mivel a probléma egyre gyakoribb, így szeretnék utána járni hogy mi ez, és hogyan kezelhető, ki kell-e venni a mandulákat? Az interneten található információk alapján én detritus-ra gyanakszom. Soha nem beszélek be magamnak betegségeket, de mintha a bal oldalamról, szív felől is valami nem stimmelne, olyan fura érzés. Attól tartok hogy ez is a gyulladt mandula miatt lehet. Most már sürgősen elmegyek szakrendelésre, de addig is nagyon megköszönöm ha egy táv-diagnózist, megoldási javaslatot tudnak adni. Érdemes-e kardiológust is meglátogatni, vagy csak miután a mandula rendbe van rakva. Üzemorvosom kb 2 hónapja csinált egy szív vizsgálatot, minden funkciót a legnagyobb rendben talált. Érezhetem mégis a szív izmomat ? (magasság 178 cm, testtömeg 82 kg)

Krónikus mandulagyulladás

Krónikus mandulagyulladás a mandulák tartós gyulladása miatt alakulhat ki. A mandulák nagysága a diagnózis felállításához nem feltétlenül mérvadó. Leggyakoribb megoldás ...

close